Selecteer een pagina

Hey daar!

Ik ben Frances van Franwiththepen en met veel plezier maak ik illustraties waar je blij van wordt. Lees hier meer over mijn verhaal en hoe ik ben gekomen op punt waar ik nu sta!

Vroeger was ik altijd creatief. Naast dat ik veel tekende vond het fantastisch om allerlei creatieve hobbies uit te proberen (theezakjes vouwen, 3d kaarten maken, kralen rijgen, vilten poppetjes maken). Ik koos voor een studie die zowel creatief als technisch is (Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft) en in plaats van dat mijn creativiteit opbloeide, raakte ik juist mijn inspiratie kwijt. Het tekenen moest volgens hele precieze regels in het juiste perspectief, verhoudingen en schaduwlijnen. Iedereen om mij heen leek veel creatiever waardoor het tekenen steeds meer naar de achtergrond verdween. 

Tot vier jaar geleden. Ik zag op Instagram een filmpje van iemand die aan het letteren was met een brushpen. Wauw dacht ik, wat is dit? Dit wil ik ook! Dezelfde dag nog had ik een set brushpennen en papier gekocht en was ik op slag verslaafd. Ik startte een apart account ‘franwiththepen’ en begon mijn handgeletterde quotes erop te zetten. Ook kwam ik mijn oude waterverf setje van van Gogh tegen, die nog harstikke vol zat en het nog goed deed. Hierdoor begon ik langzaam weer illustraties te maken bij de quotes en zo langzamerhand namen de illustraties het over! Ik zat op dat moment niet helemaal op mijn plek in mijn werk, dus dit was echt een uitlaatklep geworden waar ik elke dag wel mee bezig was. Ik kreeg leuke illustratie opdrachten en opende mijn Etsy Shop. Ik vind het nog steeds zo speciaal dat ik mensen zo blij kan maken met een unieke illustratie!

Het gevoel van ‘wauw, dit wil ik ook!’ is vervolgens nog een keer gebeurd, maar dan op het gebied van zakelijk tekenen. Nou werk ik zelf naast franwiththepen als Market Research Consultant waarbij ik allerlei kwalitatieve onderzoeksprojecten doe voor veelal internationale FMCG merken. Hierdoor ben ik goed in het analyseren van veel informatie en in een verhaal gieten en hier vervolgens waardevolle inzichten uit halen. Hoe leuk zou het zijn om mijn professionele kennis te kunnen combineren met mijn tekenskills? Na het volgen van verschillende trainingen, cursussen ben ik nu vooral heel veel aan het oefenen om me hier verder in te ontwikkelen. 

 

Wil je meer over mij weten, of ben je benieuwd of je iets voor je kan betekenen? Neem dan zeker contact met me op voor een (virtueel) kopje koffie!