Hoi, ik ben Frances en ik ben zakelijk tekenaar!

Wat voelt het goed om dit te zeggen!

Na jaren tobben besloot ik vorig jaar dat het toch echt tijd werd om nu écht voor mijn droom te gaan en als ondernemer mijn geld te gaan verdienen met tekenen. Een van de beste beslissingen van mijn leven!

Ik kan eindelijk doen wat ik het allerleukst vind en waar ik ook nog eens goed in ben: Op zo’n manier vragen stellen en analyseren dat ik de kern haal uit jouw verhaal. En hier vervolgens mijn creativiteit op loslaten om dit te vertalen naar een beeld wat voor zowel een ‘Aha!’ moment zorgt als een glimlach.

Ik wil jou de kracht van tekeningen laten inzien en ervaren. Want een tekening is veel meer dan alleen een mooi plaatje!

Hoe het allemaal begon…

Ik was vroeger echt zo’n knutselkind. Noem een creative hobby en dikke kans dat ik het heb geprobeerd. Theezakjes vouwen? Check. Vilten poppetjes naaien? Check. 3D kaarten maken? Check. En natuurlijk tekenen. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik later ‘iets met tekenen’ zou worden.

Met een beta profiel was het voor mij dan ook niet meer dan logisch dat ik aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen ging studeren. Maar wat gebeurde daar… Ik raakte ervan overtuigd dat ik helemaal niet kon tekenen! Het tekenen moest ineens gebeuren volgens allerlei regeltjes en ik vergeleek mezelf met anderen die veel beter waren dan ik.

Ik liet het tekenen gaan en stortte me in het corporate bedrijfsleven waarvan ik dacht dat dat zo hoorde. Als marktonderzoeker analyseerde bakken met kwalitatieve data voor grote internationale merken. Ik was er goed in, maar ik werd er helemaal niet gelukkig van. ‘Tsja, dit is het nou eenmaal’ en ‘Misschien ben ik wel niet gemaakt om te werken’ dacht ik regelmatig.

Tot ik een paar jaar geleden via Instagram iets voorbij zag komen over handlettering. Ik was gelijk verkocht en ging ermee aan de slag. Dit breidde zich uit naar waterverven en wat begon als hobby begon als een side-hustle met een Etsy shop en wat opdrachten op maat. Mijn creativiteit en liefde voor tekenen kwam weer helemaal terug!

Zou het dan toch mogelijk zijn, ‘Iets met tekenen’ worden? 

Maar, er ontbrak toch nog iets. En toen ik me vervolgens ging verdiepen in zakelijk tekenen viel het kwartje. Dit is wat ik wil doen! En mijn hersens laten kraken om de rode draad uit een verhaal te halen, en mijn creativiteit laten vloeien om dit om te zetten in een krachtige tekening.

 In april 2021 nam ik ontslag en na mijn zwangerschapsverlof ben ik eind 2021 vol voor het ondernemerschap gegaan en is het mijn missie om de wereld een stukje slimmer & positiever te maken met elke tekening die ik creëer!

Volg je me trouwens al op Instagram? Naast visuals en tekentips deel ik hier namelijk ook een kijkje achter de schermen van mijn leven als zakelijk tekenaar!

Dit zeiden anderen over samenwerken met mij:

“Frances was snel met het verwerken van de feedback en dacht heel fijn mee. Na ons eerste gesprek had ze direct mooie ideeën en door haar scherpe vragen werd het nog beter dan ik zelf had bedacht. Kortom super blij met de samenwerking 👌🏻”

Rosanne Boxum

Business coach

“Na een leuke kennismaking met Frances waarin ze scherpe vragen stelde én gelijk al allerlei creatieve ideeën opperde, wist ik dat zij de persoon was om deze illustraties te gaan maken. Extra fijn was dat Frances van tevoren al heel helder aangaf wat haar werkwijze is, zodat ik precies wist wat ik kon verwachten.”

Madelon Backelandt

Coach & Opsteller, www.meestersvoormeesters.nl

“Ik was vooral op zoek naar iemand die mooie persoonlijke visuals kon maken voor mijn klanten. De samenwerking was enorm fijn! Frances denkt goed mee en is snel met reageren en goede communicatie. Dus heel erg blij mee.”

Deisy Amelsbeek

Business coach

Ben je al enthousiast geworden? Laten we dan eens sparren!