Leer zakelijk tekenen

Breng jouw boodschap helder, snel en inspirerend over door het te tekenen!

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”, wie kent deze zin niet? Een cliché, maar waar! En in een wereld waar er steeds meer informatie op ons wordt afgevuurd en onze aandachtsboog steeds korter wordt, is het nóg belangrijker om je boodschap zo snel, duidelijk en inspirerend mogelijk over te brengen.

Alleen, dat is zo makkelijk nog niet, helemaal als dienstverlenende ondernemer. Want wat jij levert is vrij abstract, en hoe breng je dat nou in beeld?

Dat ga ik je leren in mijn training ‘Leer Zakelijk Tekenen in 2 weken’ ! Waarin je leert om visueel te denken en dat vervolgens ook om weet te zetten in een helder beeld door het zélf te tekenen. 

Zodat jouw ideale klant je nóg beter snapt en van inspiratie ook echt overgaat tot actie.

Tijdens 4 online live workshops teken je direct met mij mee en leer ik je al mijn tips & tricks. Tussen de sessies door krijg je korte, praktische oefeningen zodat  je ook echt leert hoe je het op een slimme manier inzet in je bedrijf!

We starten dinsdag 31 oktober Are you in?

Benieuwd of de training iets voor jou is? Kijk even mee!

Als dienstverlenende ondernemer wil jij niets liever dan leuke klanten aantrekken, én vervolgens zorgen dat ze goede resultaten halen uit de samenwerking met jou! Daar doe je het uiteindelijk voor, toch? Om dat te bereiken, is het wel handig als je jouw aanbod en kennis snel, duidelijk én inspirerend weet over te brengen. Zodat ze direct weten waarvoor ze bij jou moeten zijn en concrete stappen kunnen nemen.

Maar zo makkelijk is dat nog niet! En dus…

  • Heb je veel woorden nodig om je punt te maken. MAND!
  • Zijn je aantekeningen (voor jezelf of voor je klant) vaak rommelig en onoverzichtelijk
  • Wil je je boodschap wel visueler overbrengen (bijvoorbeeld in je social media, training/masterclass of tijdens 1 op 1 sessies met klanten) maar heb je géén idee waar je moet beginnen..

Maar wat nou als je…

 •  Nog meer de diepte in kan gaan met je klant doordat jij veel sneller duidelijk kan maken wat je precies bedoelt en voor je ziet?
 • De aantekeningen van een sessie direct netjes en overzichtelijk na kan sturen zonder dat dit jouw veel uitwerktijd kost?
 • Je jouw briljante ideeën, advies en visie overzichtelijk kunt samenvatten in woord en beeld?

Zodat jouw (potentiële) klant helemaal AAN gaat van jou en van inspiratie ook écht overgaat tot actie!

 

Sounds good? Dan is deze training echt wat voor jou!

In deze online training leer je in 2 weken op een leuke en laagdrempelige manier zakelijk tekenen en hoe je dit als kennisondernemer effectief in kan zetten voor je business.

Praktische details

 • 4 Live Workshops via Zoom op dinsdag 31 oktober, vrijdag 3 november, dinsdag 7 november en vrijdag 10 november van 9:30 – 11:00. Tijdens de sessies kijk je mee op mijn papier én teken je zelf ook direct mee. Lekker actief dus!

 • Kun je er niet live bij zijn? Geen zorgen, je krijgt dezelfde middag nog de replay die ook net zo goed te volgen is wanneer je het terugkijkt!
 • Een Facebook community om je tekeningen te delen, elkaar aan te inspireren, vragen te stellen en feedback te krijgen
 • Inclusief tekenpakket & wekelijkse tekenopdrachten zodat je direct goed aan de slag kan.
 • Optioneel: Volg de live Masterclass ‘Digitaal Tekenen met Procreate’ op maandag 13 november om 11:oo met dikke korting (27 ipv 67!). Vergeet dan niet het kassakoopje aan te vinken.

De investering voor deze skill voor life is nu slechts 247!

Waarom meedoen? Deze deelnemers vertellen het je!

Frances had eerder een poppetje voor ons bedrijf getekend dus ik was al groot fan van haar. Maar niet van tekenen. Toch kriebelde het bij mij omdat ik de mogelijkheden wel zag, dus na de bevestiging dat ook -mensen zoals ik kunnen tekenen- heb ik mij direct ingeschreven. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een van de beste beslissingen is geweest. En sowieso een van de leukste! Naast het beter worden in tekenen heb ik ook geleerd om op een andere manier te denken, van woorden naar beeld.”

Mariëtte Zwaneveld | UX & Webdesigner

Spotlight Webdesign

Nadat Frances eindelijk toe was aan het lanceren van de cursus ‘leer tekenen in vier weken’, kon ik niets anders dan deelnemen! En ik dacht eigenlijk, “ik tekenen in 4 weken? Jaja!” Maar Frances heeft gelijk: door de juiste methodes toe te passen kan iedereen zakelijk leren tekenen in vier weken. Dankzij de vele oefeningen in combinatie met de lessen van Frances weet ik nu heel erg goed hoe ik (digitaal) mijn verhaal in visuals kan vertalen en daar ben ik mega trots op! Dankjewel Frances , dankzij jou kan ik mijn creativiteit nog meer kwijt in mijn eigen business.

Kim Rietveld | Businesscoach

Adfirecoaching

Denk je dat je nooit zakelijk kunt tekenen? Think again. Na de cursus van Frances kun je dit echt. Ik vind het onwijs leuk om te doen. Heb er veel aan in calls, bij het uitwerken van een idee, tijdens brainstormen. Je kan het overal voor gebruiken. Heel waardevol om deze skill als ondernemer te hebben. Frances legt alles heel duidelijk uit. En het meetekenen is fantastisch! Ik besloot last minute mee te doen en mijn agenda was al vol met afspraken op die tijden. Ik heb 1 keer live meegedaan en de andere keren teruggekeken. Ik plande dit meteen in mijn agenda in, zodat ik het ook echt deed.

Angela Lodder | Content Expert

Wat kan je na deze training?

Je weet wát je kan tekenen

Zakelijk tekenen begint allereerst bij de kernboodschap kunnen halen uit je verhaal of informatie die je wil overbrengen. Door visueel te leren denken weet jij vervolgens precies wát je überhaupt moet tekenen. 

Hóe je dat kan tekenen

Je hebt geleerd om visueel te denken en begrijpt hoe je een verhaal in je hoofd (of in tekst) op een zo simpel mogelijke manier kan tekenen zodat het een duidelijk en inspirerend plaatje wordt, zonder dat het je uren aan tijd kost om te maken. Nee, het levert jou juist tijd op!

En hoe je dit vervolgens ook echt in de praktijk kan toepassen

Na deze training weet jij op welke momenten je het ook heel effectief in kan zetten in je bedrijf! Ik geef je tips & inspiratie hoe je het voor je social media, website, tijdens sessies met klanten, in je training/webinar of Voor je Social Media, website, tijdens sessies met klanten, door je eigen ideeën beter te orderen. Ook laat ik je zien hoe Social Media, je website, tijdens sessies, tijdens het bijwonen van trainingen of webinars…de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat ga je precies leren?

Workshop 1 : back to basics

Na deze sessie weet jij precies wat zakelijk tekenen wel (en niet!) is, ben jij over die tekendrempel en leer ik hoe je met een aantal basisvormen allerlei iconen en symbolen kan tekenen. 

Wanneer: dinsdag 31 oktober van 9:30 – 11:00. Dezelfde middag beschikbaar als replay!

Workshop 2: tot leven brengen

Na deze sessie kun jij ook poppetjes tekenen! Je weet hoe je een basispoppetje tekent en hoe je deze tot leven brengt en persoonlijke karakteristieken toevoegt. 

Wanneer: vrijdag 3 november van 9:30 – 11:00. Replay weer dezelfde dag beschikbaar.

Workshop 3: hoe maak je er een geheel van?

Na deze sessie weet jij hoe je je tekening in kan delen en hoe je je tekening verder een geheel kan maken met banners en kaders. 

Wanneer: dinsdag 7 november van 9:30 – 11:00. Replay? Zeker weten!

Workshop 4: Alles komt samen!

We gaan een stap verder, dit is namelijk het echte werk! Alles komt hier samen, want je gaat namelijk leren hoe je jouw zakelijk tekenen skills ook écht in de praktijk kan toepassen. Waar begin je? Hoe bereid je het voor? Digitaal of op papier?

Wanneer: vrijdag 10 november van 9:30 – 11:00. Yep, er is weer een replay op dezelfde dag!

Optionele extra: digitaal tekenen in procreate

Procreate is het tekenprogramma voor de iPad dat ik gebruik voor al mijn tekeningen. In deze les laat ik mijn tips & tricks zien hoe je je tekening op kan bouwen, zodat je jouw tekeningen ook zelf direct digitaal kan maken! 

Wanneer: maandag 13 november van 11:00 – 12:30. Normaal gesproken 67,- ex btw, nu voor slechts 27! Inclusief replay.

Over Frances 

Ik wil jou graag de kracht van tekeningen te laten zien en ervaren. Want wist je dat we beeld wel 60.000 keer sneller verwerken dan tekst? Maar daar wordt nog veel te weinig gebruik van gemaakt! 

Want een tekening is zóveel meer dan gewoon een leuk plaatje. Het is een krachtige communicatiemiddel dat ervoor zorgt dat jouw boodschap helder, snel en inspirerend overkomt. En daarnaast is het gewoon énorm leuk om te doen! 🤩

Daarom heb ik, naast de visuals op maat die ik maak voor ondernemers en bedrijven, deze training gemaakt. Zodat jij zelf ervaart hoe leuk én hoe handig het is om visueel te kunnen denken en je boodschap via een tekening over te brengen.

Verder nog wat weetjes over mij: ik woon in Valkenburg (die in de buurt van Leiden) met mijn vriend en dochter van bijna 2. Ik heb een liefde voor Portugal (mijn vriend komt uit Lissabon en ik heb er zelf 2,5 jaar gewoond). En als ik niet aan het tekenen ben, vind ik het leuk om nieuwe hobby’s uit te proberen zoals windsurfen en salsa dansen!

 

FAQ

Ik kan niet live bij alle sessies zijn. Wat nu?
Geen probleem! De replay is dezelfde middag al beschikbaar. Doordat de sessies niet te lang zijn (1,5 max per keer) en je vooral zelf aan de slag gaat door direct mee te tekenen is het nog behapbaar én ook leuk om achteraf terug te kijken! Mijn tip: plan deze wel direct in in je agenda zodat je het ook écht gaat doen! 
Ik kan echt niet tekenen...kun jij het me dan wel leren?
No worries, als je er open voor staat om te leren dan kan ook jij tekenen! Ook als je ‘geen talent’ hebt. Bij zakelijk tekenen gaat het er namelijk niet om dat we kunst maken. Nee, het gaat erom dat jij op een visuele manier gaat denken en communiceren. Functioneel tekenen dus! Twijfel je toch nog? Stuur een mailtje naar info@franwiththepen.com, dan heb ik een leuke laagdrempelige tekenoefening voor je 😉
Ik ben geen kennisondernemer. Is deze training dan wel geschikt voor mij?
De skills om visueler te denken en ook op een visuele manier te kunnen communiceren is voor iedereen relevant! Bijvoorbeeld door je aantekeningen visueler te maken zodat je tijdens het luisteren beter kunt focussen en de informatie ook langer blijft hangen. Tijdens de training ga ik wel in op bepaalde situaties en voorbeelden die vooral relevant zijn voor ondernemers, zoals het tekenen van je ideale klant of je methode. Maar dit kun je makkelijk omvormen naar een situatie die bij jou past, ook als je in loondienst zit!
"Ik kan al zakelijk tekenen. Leer ik dan wel wat nieuws?"
De workshops zijn echt gericht op ondernemers die nog niet comfortabel zijn met tekenen, we beginnen dan ook echt bij de basis. Uiteraard ben je welkom om mee te doen, want elke zakelijk tekenaar doet dingen weer op zijn eigen manier waardoor je altijd wel weer iets nieuws leert. 
"Ik wil vooral leren teken als ontspanning en hoef het niet persé in mijn bedrijf te gebruiken. Is deze cursus dan wel nuttig?
Het mooie aan zakelijk tekenen is dat je het op allerlei manieren kan gebruiken; zowel ter ontspanning als voor je bedrijf. Zo stelt het je ook in staat om je gedachten te ordenen, nieuwe inspiratie te krijgen, je aandacht beter vast te houden tijdens het luisteren van een podcast of webinar, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Ik vind jou tekeningen super leuk, maar ik heb geen tijd & zin om het zelf te leren. Kun jij het niet voor mij tekenen?
Wil je (een deel van) je visuals toch uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook! Stuur een mailtje naar info@franwiththepen.com en dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat ik met je mee kan denken!
De training zakelijk tekenen van Frances was er 1 om nooit meer te vergeten. De inhoud van de training was meer dan compleet en de aandacht voor ook digitaal zakelijk tekenen maakte het bijna overcompleet. Frances legt alles super fijn uit en doet veel met visuele voorbeelden. Ze is zelf erg bedreven en geeft heel veel praktijk voorbeelden waar je echt wat aan hebt. De opdrachten waren best pittig maar sloten exact aan bij de kennis en informatie van de week. Echte aanrader. Aan het eind bezit je super veel kennis en heb je er een nieuwe hobby bij.
Joannette | Webbouwer & Podcast manager

WebbouwSter

Wat een leuke cursus was dit. Het biedt je superveel mogelijkheden om allerlei dingen visueel zichtbaar te maken. Plaatsjes kijken si en blijft toch leuker dan lappen tekst tekenen. Frances legt het ook duidelijk uit en geeft je inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Vooral de tip dat je tekening geen kunstwerk hoeft te zijn was erg fijn. Ikzelf denk al snel te moeilijk enin details, maar Frances heeft laten zien dat less soms echt more is. Dus wil je even lekker ontspannen en toch nuttig bezig zijn voor je bedrijf, dan is deze cursus zeker een aanrader. Thanks voor je enthousiasme Frances!
Angela van Bergeijk | Zakelijk organizer & Virtueel assistent

De training van Frances was enorm inspirerend en verslavend! Ze legt op een duidelijke manier uit hoe je een basis op kunt bouwen en je eigen bibliotheek aan onderwerpen uit kunt bouwen. De training heeft een duidelijke opbouw en structuur en waardoor je tekeningen steeds beter worden. Ook de interactie met de andere deelnemers is super! Ik heb eerder een online training gevolgd zonder lives en interactie en dan zakt het toch snel naar de achtergrond in de drukte. Voor de training van Frances hield ik echt een plekje vrij in mijn agenda, ondanks dat er ook replays beschikbaar waren. Het tekenvirus is hier zeker toegeslagen!
Astrid Hofland

BYMAAS

Zij gingen je voor!

Wees gewaarschuwd: dikke kans dat je er straks een nieuwe hobby bij hebt!